torstai 18. elokuuta 2011

"Ilolintuja"

Takapihalla on vuosia sitten tekemäni uima-allas. Se on ahkerassa käytössä etenkin kuivana kautena, kun linnut eivät sateesta saa juodakseen eikä kylpeäkseen. On ihana katsella kun ne kilvan pyrkivät veteen, kerran jopa 5 eri lajia oli samaan aikaan paikalla. Toiset räiskyttelee, huolella pestään etuosa ja takapää moneen kertaan. Toiset kuivattelee ja toiset kärsimättöminä odottelee omaa vuoroaan.Vihervarpusparvi iloittelee vedessä, siitä nappasin otsikon ! Luulisin, että ne nauttivat vesileikeistä kuten hiekkakylvyistäkin. Höyhenet puhdistuu kirpuista ja muusta mujusta.
Huomasin senkin, mikä kokoero on eri linnuilla, harmaavarpuset on isoja näiden vihervarpusten ja talitinttien rinnalla. Samalla harmaavarpunen on kaikkein röyhkein valtaamaan altaan, siinä muut saavat kyllä odottaa.
 - - - - -

Eilen oli hauskoissa latotansseissa, vettä sateli tihkuttamalla ja välillä reippaammin, ei se estänyt pyörälläajoa 2 km. Tuon penen metsäalueen takana virtaa Kymijoki, sitä ei kuvassa näy, takana olevat pellot on joen toisella puolella.
Hauskaa kuvitella, jos tuohon joelle tulisi ykskaks vaikkapa Silja Europa, ulottuisi se takuulla kuvan reunasta reunaan.
Meillä on tässä kaupunginosassa virkeä kylätoimikunta ja mielestäni on kunnia-asia ottaa osaa rientoihin, kun niitä talkoovoimin järjestetään. Oli kolmemiehinen orkesterikin agregaatin avustamana soittamassa. Mukavaa ! Irtomiehiäkin sopivasti (3 hyvintanssivaa) meikäläistä ajatellen, kivaa sekin.

Toisin sanoen, elämä on iloista, linnuilla ja minulla !
6 kommenttia:

 1. Olipas pirtsakka pläjäys. Mukavia syysrientoja edelleenkin tv. Plätteröinen kera kaverin.

  VastaaPoista
 2. Voi Anjuusa ompa tosi hieno tuo sun tekemä lintujen kahluuallas:) Latotansseihin pitäisi päästä vielä nyt syksyllä tai sitten menen vain hunnigolle (naurua)

  VastaaPoista
 3. Mökkilatotansseissa tanssi sujuu..
  Ladosta katsottuna, aivan kuin pohojanmaan lakeuksilla oltaisiin...
  Kentietää? Laihialla?

  VastaaPoista
 4. tuttu lakeus tämä on.. olet tehnyt kai itse tuonm lintualtaan se on soma.. latotansseissa on tunnelmaa.. vaan eipä enää mummon jalka sellaisiin taida ehtiä, vaikka mistä sitä tietää..

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kurkkailitte:)

  Saa olla iloinen ja tyytyväinen, kun vielä tekee mieli tällä iällä liikuskella ja osallistua, moni mun ikäinen on jo melkoisen jähmettynyt paikoilleen.

  Tämä osa Kymijokea on Salpausselän eteläpuolella, siksi on niin alavan näköistä, siis Kouvolassa.

  VastaaPoista
 6. Sun kommiis vedoten, eikös ole niin, että kun on aina liikkunut ja esmes tanssinut, niin ei sitä ikä katkaise, terveys kylläkin voi rajoittaa. Mutta leikitään että on terve, niin kyllä se tanssijalka vipottaa vaikka 80-senä. Enemmän minä pidän sitä normaalisena, että tanssii, mutta kaipa se on mihin on tottunut.

  Tuollainen latotansi on upea juttu. Täältä tarvitse matkustaa kauas jonnekin sellaisen kohdatakseen, ja yleensä niissä sit on vain pariskuntia, joten oma eväs on oltava mukana. (mutta mistäs tempaat...)

  Täällä lähellä on eräässä rantakahvilassa juhannuksena aina venevalkamatanssit, ts. toisesta päästä vaja on avoin merelle ja toinen pää maissa kahvilan vierellä. Olen ollut pari kertaa tyttöporukassa siellä, mutta kuten sanottu, koko ranta on lähes pariskuntia, ja net ken on vapaina, ei tanssi vaan kittaa olutta tai muuta ja juttelee oman kaveriporukan kanssa. No, rehellisiä jos ollaan, olen saanut kuitenkin muutaman tanssin. Ihan siistiä väkeä, muuten.

  VastaaPoista