perjantai 27. toukokuuta 2011

Kuvaa Helsingistä


Ihana torstaipäivä sään puolesta oli tämä miitinkini Hgissä. Ei löytynyt kasanpalaakaan Kiasmasta. Herttaisen kohtaamisen näin siinä aulassa, missä nuorehko mies lähestyi ujoa naista ruusupaketti kädessä. Selvästikin ensi deitti.  Kuvassa on Kiasman takapuoli, erikoinen sileä pinta, heti ei arvaisikaan, mikä rakennus on kyseessä.Kiertelimme pitkin ja poikin keskustaa, muistelin menneitä. Lohdullista on, että jotkin asiat siellä ovat ennallaan eli tunnistettavissa.

Eino Leinon patsas Esplanaadilla on paikallaan ja raha kourassa pysynyt. Tunnettekohan  tarinan, mikä liittyy tuohon veistokseen. Siinä Leinolla on vasempaan kouraan hitsattu kupariraha. Nimittäin Runeberg seisoo käsi povitaskussa ja katselee Havis Amandaa. No, Einohan pisti paremmaksi, hänellä on raha kourassa jo valmiina Amandaa varten. Katsokaa, kun seuraavan kerran menette cityyn. Minua jaksaa aina vaan huvittaa tuo juttu.

On tosikivaa katsella maailmanmenoa kotikaupungin ulkopuolellakin, kovasti turisteja on jo liikkeellä, Espan kahvilat täynnä auringossa istuskelevia.
Junalla kotiin sujui  161 km/h vauhdilla omassa "sviitissä", 12 hengen vaunuosastossa olin ainoana, ja tietysti nostin väsyneet jalat pöydälle. Ihanaa !

11 kommenttia:

 1. kyllä toi kiasma on ruma.. stokkan tavaratalokin on komeempi. mut minkäs teet.. kahvi oli varmaan hyvää.. kai...olen käynyt vain yhden kerran ja se riitti, sattui olemaan sellainen kokemus.. nykytaidetta.. onhan sitä kyllä ihan kiinnotavaakin, oliko nyt jotain erityisen kivaa, voisitko kertoa ..

  VastaaPoista
 2. Eino Leinon patsas kiinnostaa..
  Kiitos kun sain kuvan Sinulta

  En vain nyt kyllä viitsi sitä varten Hesaan ajella.
  Kaupungit, pienemmätkään eivät saa minua houkutuksineen mukaansa.

  Luonnonrauha ja hiljaisuus.. AVOT♥♥

  VastaaPoista
 3. Minustakin tuo Kiasma on ...hm...aika erikoinen, tuosta kuvasta tulee mieleen sukellusvene. Mutta sisätiloissa on hienoja näkymiä, niistä tykkään.
  Nyt en käynyt itse Afrikka-näyttelyssä, meillä täällä taidemuseo Poikilossa on vastaava ARS-näyttely.
  Sensijaan menimme Ateneumiin Heikki Aho& Björn Soldanin mielenkiintoiseen valokuvanäyttelyyn. Molemmat ovat Juhani Ahon poikia. Nostalgisia kuvia näin iäkkäälle ihmiselle katsottavaksi.

  Ulleriina, siksikin on kiva välillä mennä suurempaan paikkaan, on niin satumaisen ihanaa palata taas kotiin.
  Leinon patsaasta sanoi kerran tyttäreni n.5 vuotiaana : Paksu Jeesus. Hyvin sekin sanottu.

  VastaaPoista
 4. hauska lapsenlapsi sinulla.. kiva että kävit myös ateneumissa, siellä on aina hyvää nähtävää. kiva myös tuo huomautus, kiva palata kotiin kun käy isommassa paikssa, eihän tämä hesa kovin iso ole, kouvolakin on levinnyt jo tuohon uudenmaanrajalle.. sehän se vasta iso on.. on mehtää ja järveä.. mukavia kesäsäitä anjuusalle..mie kävin kouvolas kun sie olit täällä ,

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, heti sinne...Kiasma on vielä käymättä!!! Mukavaa kesän jatkoa Anjuusalle:)

  VastaaPoista
 6. Hei Aikis, ilmoita ihmees ku tuut seuraavan kerran tänne, etten mee pakoon just silloin. Kaffeelle mentäis Manskille, jookosta ?!

  Mustis, Kiasma rakennuksena on ihan mielenkiintoinen, kuten nykytaiteen museon tulee ollakin, amerikkalaisen suunnittelema. Sinne vaa ja Leinon kännyä kans katsomaan toivoo mie.

  Ja kesä jatkuu, mojovaa !!

  VastaaPoista
 7. Ok, tämä laitetaan harkintaan ja Kalajoella nähdään:)

  VastaaPoista
 8. Hienoa 'riimittelyä' Hesasta...
  Kuvissakaan ei ole valittamista - mainiot huomiot ja näkemykset.
  Terveisiä - Pappa Kuusamosta...!

  VastaaPoista
 9. Hei Ekopappa, tiiätkös että papat on mukavia. Kiitos käynnistäsi.
  Terveiset Kymenlaaksosta mumskalta.

  VastaaPoista
 10. Onpa erikoinen kuvapuoli Kiasmasta. Enpä ole sitä tuollaisena nähnyt, aina vaan se etupuoli on silmissä, silloin kun siinä nurkilla käyn (tositosi harvoin nykyisin, ne kaikki paikat ovat ja pysyvät, odottavat vain, että kävisin, kun niin lähellä olelen, ei ne mihinkään häviä, ja siksi ei juuri niitä näe eikä katsele tai käy katsomassa..:)
  Kiva hesan reissu Sinulla.

  ps. oli kiva sanavarmennus: coffic !

  VastaaPoista
 11. Valitettavasti ei patsaan kädessä ole ollut viiden markan kolikkoa enää pariin vuosikymmeneen. Ankeitten aikojen johdosta se varastettiin ja korvattiin kaupungin toimesta kuparin värisellä prikalla.

  VastaaPoista