tiistai 18. syyskuuta 2012

Kietoutuneet

l

Naapurin tontinkulmalla kasvaa mänty, johon vuosikaudet on kiivennyt villiviini. Kumpikaan ei näytä kärsivän yhteielosta, pikemminkin kuvittelisin, että maskuliininen mänty on ihastuksissaan , kun tällainen kaunotar kietoutuu ympärille. Syyskoreudessaan se on kaunis, kesällä  huomio ei niin kiinny siihen.Takapihallani on tämä vanha villi omenapuu, jonka kaksi runkoa ovat ihanasti kietoutuneet toisiinsa. Siinä oli kolmaskin runko oikealla,vinoon kasvaneena,jonka sahasin pois. Kaksin kaunihimpi. Omppoja tulee taas tänä vuonna hirmuisesti. Pari vuotta sitten oli samanlainen runsas sato. Puu on sateenvarjomainen, eli täyttää pihan laidasta laitaan ja on kaunis talvellakin. Kesällä oli kummassakin rungossa tinttipöntöt, joissa  poikueet. Pari viikkoa sitten otin pöntöt alas ja siivosin ne.
 Kurjaa, kun omenantarvitsijoita ei ole lähimaillakaan, kaikilla on omat puunsa. Olen pitänyt ties kuinka monta lääkäriä loitolla, niin paljon syön päivittäin. Omena päivässä...jne. Nyt just omppoja on vaikka missä, kopissa, pusseissa, pöydällä ja tuon verran on vielä puussa ja maassa.  En valita, ensi vuonna saattaa sitten taas olla vain pari ja nekin toukkaisia. Vuodet on niin erilaisia.
Syksy on kivaa, varsinkin aurinkoisena päivänä, edessä on sitten se rapainen, loskainen ja musta syksy... mutta ei vielä.

14 kommenttia:

 1. Niin olisin minäkin, jos tällainen villi kaunotar kiipeisi reittäni pitkin ylöspäin! :D

  VastaaPoista
 2. Kuvasi ovat aitoja luomuihmeitä.

  VastaaPoista
 3. Ekkö nää vois tulla omenaisen rinkan kans tänne kylähän? Se on niin väärin, että sielä on ja täälä ei:( Mutta ihania kuveja oot ottanu yhteiselosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka pikkusen pitkä polkea teillepäin. Onhan se väärin, mutta sulla on toisenlaista yhteiseloa sensijaan :)

   Poista
 4. ihanasti luonto auttaa kauneuden luomisessa, kärhö on toinen köynnös joka kiipee suostuvasti melkein mihin puuhun vain. kaunista. omanapuut on rakastuneet ja siitä seuraa hedelmiä, tietty:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se "rakkaus" teettää...hedelmiä :) Hetken on vielä kaunista, kannattaa kulkea silmät auki.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Laali, sullahan oli paljon omenapuita, miten mahdat selviytyä niiden kanssa.

   Poista
 6. Ei varmaan auta mennä edes torille myymään, kun siellä on niitä puita jokaisella. Sun täytyy vaan alkaa opetella uimaan omppu"meressä".
  Kivoja noi kietoutuneet puu ja liaani, ja puu ja puu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata mennä myymään torille, kukaan ei ostaisi. Mutta olis kiva heitellä sulle omenakoppeja.Kiva olis myös kietoutua johonkuhun :)

   Poista
 7. Täällä lähiössä muutaman omakotitalon portilla on korissa tai muovipusseissa omenia ja vaikka kaikissa ei olekaan kylttiä "saa ottaa", ohikulkijoita varten ne on siihen laitettu. Mutta kun sun naapureillakin kaikilla on omenia! Minullekin eilen eräs nuoruudenystävä soitti, kysyi haluanko omenia. Haluan! Tulee ylihuomenna tuomaan muovikassillisen. Ei hänelläkään joka syksy ole niitä tarjota. Kivoja kuvia toisiinsa tykästyneistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei toimi täällä,kaikilla on omansa.
   Ilo on varmaan molemminpuolinen teillä, sinä saat ja ystäväsi "pääsee eroon" liioista.
   Jee, kasvitkin tykkäilevät toisistaan;)

   Poista