lauantai 12. toukokuuta 2012

Orvokkeja Äidille

 
ORVOKKEJA ÄIDILLE


Lapsena ainoat äitienpäiväkukat oli meillä aina  valkovuokot. Niitä kasvoi valtavina mattoina Porvoossa. Sinivuokkoja ei niillä alueilla kasvanut ollenkaan. Kukkakauppoihin ei ollut mitään asiaa meillä. Ja ne äitienpäiväjuhlat koululla olivat suuria tapahtumia.Rintapieleen jokainen äiti sai kimpun valkovuokkoja.Ohjelmaa oli koululaisten järjestämänä runsaasti ja tietysti kahvitus.
Oma Tilli-äitini olisi nyt melkein 112 vuotias.Sain pitää hänet aikuisuuteeni asti.Hän oli lempeä ja sovitteleva, kultainen ja ymmärtävä.Luottamus Taivaan Isään oli suuri ja me kolme lasta olimme esirukousten lapsia.Muistelen häntä rakkaudella ja lämmöllä.
Minulla on nyt ihan hyvä olla ja elää suhteellisen terveenä vanhana ihmisenä, äitinä ja mummina.

Nämä rimpsuhelmaiset orvokit näin Tallinnassa viime maanantaina, ihanat kerrotut kukat tuoksuivat.Täällä en ole näitä tavannut.

ONNEA KAIKILLE ÄIDEILLE

*********


14 kommenttia:

 1. Ilusat Pühapäeva ,elagu emad ja vanaemad!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitäh Polaris vanaisa, aga ilma isad mitte emad oleks!!

   Poista
  2. Näin se on Anjuusani, jos meitä pappoja ei olisi, niin ei olisi mammojakaan, jah...

   Poista
 2. Aurinkoista Äitienpäivää myös Sinulle. Kovin olivat samansuuntaisia lapsuusmuistelosi kuin mullakin..Varsinais-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kukkahoitsulle! Mukavaa on muistella, se on näitä ikääntymisen riemuja.
   Ja aurinko paistaa tänään ... ihan kaikille !!!

   Poista
 3. Valkovuokkoja me poimimme äidillemme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni valkovuokot on niin kovin suomalaisia, vaatimattomia ja luonnollisia...tärkeintä on muistaminen, ei lahjan rahallinen arvo.
   Mukavaa kun kommasit !

   Poista
 4. Valkovuokkoja mekin lapsena poimimme äidille. Ja ne mentiin poimmaan vasta sunnuntaiaamuna.. oli äidillä tekemistä pysyä sängyssä.
  Valkovuokkoja poimivat nykyajan lapset ja nuoretkin. Oli kivannäköistä katsella tänään muutamia nuoria, poikia ja tyttöjä, joilla oli isot kimput valkovuokkoja.

  Mutta sun orvokit on nättejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan orvokit nättejä, suloisen syötäviäkin, ihan totta ! Kakkujen ja salaattien koristeena joskus nähnyt. Sinuakin on varmaan maiskuteltu :))))) ja moneen kertaan.

   Poista
 5. hei Anjuusa käy sivullani Ajatellaan Aikatherine
  mukavaa viikkoa...

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia Anjuusa, otan nämä orvokit vähän jälkeenpäin? Äitienpäivä ei poikkea enää nykyajan sunnuntaista tai edes arkipäivästä kohdallani juuri mitenkään, mutta ehkä silloin kauan sitten ehkä jotenkin, joten katsoin vanhoja kortteja ja lapsenlapsi tuli käymään miniän vaikutuksesta ehkä, toi kortin ja kukan:)ja molemmat pojat puhelimitse muistivat tänä vuonna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ilahduttavaa, että muistetaan, eikös vaan, ilman mitään suuria juhlallisuuksia. Mullakin tyttäret kävi, poika soitti ja se sellistipoika soitti Essenistä asti.
   Muitakin kukkia odotellaan , nyt lemmikit alkavat 'olla tosissaan' pihallani.

   Poista
 7. Orvokit ovat nättejä, niin kuin kaikki kukat, kasvit, luonto!

  Haaste sinulle:
  Haaste

  VastaaPoista
 8. Huomasin, että se haasteteksti on musta, eli ei näy taustan vuoksi! Eli tuone Haaste sinulle-lauseen alla on se haastelinkki!

  VastaaPoista