maanantai 13. joulukuuta 2010

Enkeleitä...onhan meitä

Lumienkelin tekeminen on minulle jokatalvinen ihana asia. Vaikuttaa siltä, että tänä Jouluna en omaa pihaenkeliä saa aikaiseksi. Pakkaslumi on kaunista, etenkin aurinkoisena päivänä rikkaan timanttisena kimallellessa. Sateenkaaren värit loistaa ja silmiä siristäessä ne kasvavat ihaniksi monen karaatin timanteiksi.
Sitä lunta on hyvä kolata ja heitellä, kevyttä ja hengittävää. Mutta siitä ei synny lumiukkoja, -lyhtyjä eikä enkeleitä.

Mutta......viime vuonna kun oli tolkuttomasti lunta niin katolta tiputin tällaisen vuoren. Sen rinteeseen mahtui näin mielettömän tuhti enkeli. Siipisulat hienosti näkyvissä, samoin helmapitsit runsaat, mutta.... tuo peffa on kaikkein komein. Pää jää kovin vaatimattomaksi , Ehkä joku miesenkeli (Gabriel) tykkäisi näin muhkeasta angelista. Tämä oli sitten takapihallani monen monta viikkoa, lumisateet tietysti pehmensivät muotoja vielä. Kyllä se toimi suojelusenkelinäkin, en kaatunut pyörällä kertaakaan.
Saattaa olla, että tulevan talven enkelistä tulee vieläkin mehevämpi, ainakin alaosastaan, tai sitten ei.

Mahallaan olevaa enkeliä en ole koskaan edes yrittänyt, kuinkahan kuoppainen siitä tulisikaan, pitääpä kokeilla. Aina jotain uutta pitää haluta ja uskaltaa tehdä.
Nyt ei muuta kuin suojasäitä odottelemaan ja lisää lunta ettei peppuun satu, kun romahtaa hangelle. Jos onnistuu, laitan näytteen myöhemmin tulevana vuonna.

PS. Julistaisinkohan lumienkelikisan, varpuleistakin kun on jo aikaa. Palkintoja ei ole luvassa , lumipesutkin saisi itse hoitaa. Ja kunnian kruunu koristaisi päätä ja loisi säteilevän raikkaan tunnun.

12 kommenttia:

 1. Ihana enkeli. Kuinkas sä tuonne pääsit ja sieltä pois, ilman suttaavia jalan- tai polvenjälkiä?

  Jos lumienkelikisan järkkäät pesuineen ja kunniakruunuineen, niin annanpa suosiolla ekansijan jollekin toiselle... tasapuolisuuden nimissä.. hih

  VastaaPoista
 2. Kyl määki kerran talves enkelin teen, mut tuo kuvassa on upea! Ai niin, mites asian järjestän kaupumgissa ? Taitaa tulla TS:n kuvaaja todistamaan... ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis talvienkeli, mutta kisasta jättäydyn pois aivan suosiolla.

  VastaaPoista
 4. Lapsena minäkin tein enkelin kuvia hankeen, kisaan en kuitenkaan osallistuisi, enää, sillä kuka minut kampeaisi sieltä hangesta ylös! Ihana tuo Sinun enkelisi!

  VastaaPoista
 5. Juju oli se, että tunturin rinne oli sen verran jyrkkä, että helppoa ylöstulo oli. Mutta tuo peppukuoppa syveni siinä ponnistellessa.Tähän ikää kun pääsee, se lapsi minussa vahvistuu.

  ÄLKÄÄ PELJÄSTYKÖ, KISAA EI TULE, sanoi enkeli.

  VastaaPoista
 6. Komea enkeli!Minä suosiolla katselen vaan pikku-Siirin tekemiä enkeleitä...:)

  VastaaPoista
 7. Hyvää Joulua Anjuusalle ja Onnellista UUTTA VUotta. Aikku jää lomalle

  VastaaPoista
 8. WAU Anjuusa!!!! Yhteen aikaan lauloin että perkeleitä onko heitä kun otti niin päähän kaikki, mutta tämä on IHANA!!! Kertakaikkiaan ja enkelikisa alkakoot.

  VastaaPoista
 9. juu tulin katsomaan uudestaan ja sitä mieltä että enkeleitä tekemään isot ja pienet. minua nauratti niin mahdottomasti kun ajattelin että mahallaan teen enkelin. täytyypä kokeilla, meillä on tuota pihaa vaikka keskellä hesaa asunkin..siis maantiteellisesti keskellä. peequ keksi hyvän keinon turun sanomat kuvaamaan ! minä hesarin! Mitäs mustis? En ennää muista Oulun lehteä. mikä nimi.Oululainen? lapset nukkuu ja pikkusen olen jaksanut siivotakkin.

  VastaaPoista
 10. Hieno on enkelisi. Omani jäänyt sinne jonnekin lapsuuteen, vaan ehkäpä sitä vielä joskus voisi yllättää vaikka itsensä. Materiaalista ei ainakaan pulaa lie, kuten ei viime talvenakaan.

  VastaaPoista
 11. Ihana enkeli!

  Minä olen tehnyt useamman tänä talvena, ja joka talvi jos vain on lunta!

  Minä aina kävelen pihalla avojaloin, haen postin yms. Ja kun olin käymässä kotipaikassani, silloin kun isä ja äiti olivat vielä tässä maailmassa, kävin aika kaukana tien varressa hakemassa postin avojaloin.

  Ja äiti luudan kanssa perään pyyhkimään varpaanjälkiäni, kun muka hävetti ja pelkäsi että naapurit luulevat hänen kävelevän ulkona avojaloin! Höh... Ihana äiskä! Isänkin jälkiä hän luuti, kun isä teki samoin!

  VastaaPoista