maanantai 17. maaliskuuta 2014

Pienviljelijä

Kevät on alkavan kasvun aikaa.  Innostun aina näihin aikoihin seuraamaan kasvun ihmettä. Kahdessa viikossa  mustikat alkoivat kukkia ja herneet  kurkotella valoa kohti. En aikoihin ole kasvatellut rairuohoa pääsiäiseksi vaan herneitä, ne maistuu ihanilta leivän päällä juuston kanssa tai salaatissa. Just äsken pistin likoamaan taas uuden satsin ja sitten ylihuomenna multiin. Mustikankukkia vaan ihailen, niistä ei kyllä piirakkamarjoja saa vaikka mitä tekisi. Nuo varvut ovat oikein nättejä tulppaanien kanssa, tulppaanit jo kuihtuivat, mutta nämä ilokseni kukkivat vielä. Kohta nekin on entiset, joten on tehtävä uusi reissu metsään. Paitsi...lumi peittää nyt maan, täytyy vaan kaivaa lumen alta kuin poro jäkäliä.
Pienistä asioista on ilo kaivettava irti, lumenluontikin eilen oli kivaa pitkästä aikaa, sitä "herkkua" onkin ollut vähän tänä talvena. Nyt kun aurinko paistaa pakkasen kanssa, silmiä ihan häikäisee ja mieli laulaa.
Torstaina menen Tukkisaaren risteilylle, sekin on jännää.

Eikun naattimaan kaikesta tästä...erilaisista päivistä, nyt kun vielä tekee mieli vähän irrotella... Satakoon, paistakoon, tuulkoon, tyyntyköön...eletään joka päivä.

5 kommenttia:

 1. Tästäpä sainkin kaksi hyvää vinkkiä! Mustikanvarpuja vaasiin ja herneet itämään. En nimittäin juuri koskaan onnistu kasvattamaan pääsisäisruohoa, vaan tipuparat saavat ihmetellä kahta mullasta tököttävää ruohonkortta. Kiva kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, lisäänpä tähän muistaessani, että kun leikkaat herneenvarren ensimmäisen silmun yläpuolelta, se kasvaa ja saat vielä toisen sadon. Jep! Leikitään, että ollaan pupuja (lapset ja vanhat leikkii, keski-ikäiset ei osaa;)

   Poista
  2. Yritänpä muistaa leikata. Eräänä kesänä kasvatin tomaatteja siemenistä asti, joku kehotti napsaisemaan niidenkin taimista latvat pois. Hain muuten tänään mustikanvarpuja kimpun, rakentelin niistä asetelman aiemmin saamani kukkakimpun rippeiden kanssa. Joo, me ollaan leikki-ikäisiä taas!

   Poista
 2. Kiitos kivoista vinkeistä...alkoi tehdä mieli herneen versoja...seuraavaks on ostettava hernepussi. Mulla on taas keittiön pöydällä ollut jo useamman viikon, erilaisten puiden oksia...silmut ovat auenneet lehdiksi. Kauniita katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneenversot on siitäkin kivempia kuin rairuoho, ne voi syödä leivänpäällä salaattina. Yli viikko siinä menee ennenkuin on syötäviä.

   Poista