maanantai 23. syyskuuta 2013

HAIKEETA


Vuosi sitten tuskailin omenoitten kanssa, nyt ei sitä "kurjuutta" ole, lehtiä vaan lentelee tuulessa. Ehkäpä 20 omppoa on tullut. Mutta tomaatteja sitäkin runsaammin. Kaikki nämä loput eivät ulkona enää kypsy, joten otin tänään sisälle saunan lauteille pimeään ja lämpimään +38 kypsymään. Kivoja keltaisia, pyöreitä ja nättejä päärynänmuotoisia on kolmesta taimesta kasvanut. Ennen en olekaan tämmöisiä hoidellut. Nämäkin tulivat ensin "päivähoitoon" tyttären matkojen vuoksi, mutta sitten kasvettuaan niin isoiksi, jäivät mulle. Kesäkurpitsaakin tuli kivasti.

Tuossa altaassa kylpi kesällä paljon pikkulintuja, nyt vain omenapuun lehtiä. Niissä on aika ihana väri harmaata betonia vasten. Varpuset puolestaan maastoutuivat hyvin.  
Syksy pukkaa päälle, ensimmäisiä pakkasöitä tässä kohta odotellaan.

10 kommenttia:

 1. Haikeata se on. Kesän loppu. Äsken juurihan sitä vasta odotettiin alkavaksi. Oli kevät ja kaikki kasvu aluillaan. Jotenkin tuntuu, että kesätkin lyhenevät ajan vauhdissa. Kaunis kirjoitus ja kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna kiittämästä ! Kyllä aika lyhenee, jouluaattokin tasan 3kk päästä ja saman verran taksepäin päästiin just juhannuksesta. Kuis se tällee ;)

   Poista
 2. MInäkin kasvatin siemenestä asti yhtenä kesänä parvekkeella tomaatteja. Nyt odotan vähän kauhulla pakkasia, jotka tuhoavat ihanat parvekekukkani. Juu, haikeeta on... ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väistämättä on kukkaiskuolema edessä. Kasvattaminen on meille niin mieluisaa puuhaa. Nähdä miten pikkuruisesta siemenestä kasvaa huiman iso. Onneksi keväällä taas on uuden kasvun aika, eikä siihen mene kauaakaan.

   Poista
 3. Mekin olemme mökillä vielä, laittelemassa talviteloilleen, olisin halunnut olla ihan pari viikkoa täällä, mutta kaveri haluaa jo kotiin, ymmärrän sen hyvin, täällä on jo haikee dunnelma. Näin se kesä hurahti :(
  Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Plätty, että kaiken tohinan keskellä piipahdit täällä. Ollaan molemmat "kukkaistyttöjä", (se iso punainen ruusu on mielessäni vieläkin).
   Hassua, että samaan aikaan tekee mieli pois mökiltä, mutta toisaalta taas ei. Muistan tämän menneisyydestäni.
   Mutta, annetaan syksyn tulla :)

   Poista
 4. Hassun näköisiä tomaatteja, ihan kuin jotain olisi pudonnut pussin pohjalle kun vielä riippuivat oksilla.
  Toivotaan, että huolenpitosi tekee niistä vielä kunnon tomskuja.
  Syksy on kivaa aikaa, ilma on raikas, ja väriloistoa on, siis missä on ja mihin sitä vielä odotetaan. Illat on ihanan pimeitä... jne. Eikä se vielä lopu, se syksy, vastahan se alkoi. Hyvässä lykyssä koko lokakuu on vielä tämmäistä. (no, minä olen niin etelässä, että minulla on hieman erilainen kalenteri kuin pohjoisempana asuvilla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuja ovat nuo keltaiset luumutomaatit, pieniä suupaloja. Ovat niin pikkiriikkisiä "päärynöitä".
   Aika pimeetä on, etenkin kun katulamppu kohdaltani sammutetaan klo 23. Onneksi en ole yöeläin ;)
   Tuulee aika vimmatusti!

   Poista
 5. Siilien kanssa älskään ja pesiä värkkään ja omenoita on enemmän kuin lääkäri määrää, joten tasan ei käy onnenlahjat? Mut hei, lahjoitan sulle hilloa jos tulet käymään. Tehdään vaikka yhdessä:) Syyskuu on ollut niiiiin ihana kuukausi säiden suhteen, ettei tätä ihanuutta enempää kestäiskään. Täällä paistoi tänäänkin aurinko mutta tuuli on jo koleaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilejä en ole täällä nähnyt aikoihin, niistä en tarvi huolehtia. Tosiaankin sato vaihtelee vuosittain eri puolella maata, meilläpäin on nyt surkeaa omppojen kanssa.
   Pihvana kun oot niin kaukana, tulisin viivana sössäilemään kanssasi .Kaunista on vielä jonkin aikaa.....sitten "lehti puusta varisee, päivä yötä pakenee" oikein kunnolla. Mutta, jaksellaan !

   Poista