tiistai 30. heinäkuuta 2013

Etelänmatkalla

Kivi tuijottaa niska kyrmyssä

Ja se Oolannin sota oli kauhia...
Maanantaina porhalsin junalla etelän suuntaan, josta veneellä Varissaareen. Kuumia kallioita, kuivaa heinää, ruostuneita tykkejä .Rannalla iso  kivi katseli tarkkaavaisena mitä syön ..no juustovoileipää ja vattumehuahan minä siinä lämpimällä kalliolla .Lokit kirkuivat minkä ehtivät, luulivat, että vien heidän poikiaan. Aurinko helli, leikin turistia, joka eka kertaa on Suomessa ja ihmettelee, miten täällä voikin olla näin lämmintä.


 
Kelpais mullekin  kuskin kanssa    Kaupungissa on kivaa katsella kiireettömänä kuljeskellen paikkoja, ihmisiä ja sattumuksia. Syödä jätskiä, saada viereen istumaan charmantin herran ym mukavaa.

Ihan umpikiveä, kahta eri väriä,Sibeliuspuistossa

Vaahteralla sopivankokoinen ruukku 


Koko päivän kun helteessä kuljeskelee silmät avoinna ja mielikin, on aika naatti sitten illansuussa mennä junalle, jonka vaunu oli ihan yksityiskäytössäni. Mietin miten onnellinen olenkaan kun vielä jaksan innostua tällaisista pikkureissuista. Maapallon toiselle puolelle ei taitaisi olla voimia mennä enää..kotimaassakin on paljon eksoottista, kun ottaa sen asenteen, että on turisti ja ihmettelee kaikkea näkemäänsä.

Aaahh!!! IIhanaaa !!!

9 kommenttia:

 1. Hieno reissu. Miksi mennä merta edemmäs kalaan? Tai - no, kuka tahtoo mihinkin. Olin kesäkuussa turistina Rovaniemellä ja se oli hauskaa, vaikka kaupunki on tuttu aikaisemmista oloista.

  Aina löytää uusia kuvakulmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun 'kalareissut' on nykyisin tämmöisiä, lähes ex tempore-juttuja.

   Poista
 2. Onpas sulla hyvin hoidetut kauniit jalat! Mikäs noilla on piketellä nähtävyyksiä katselemassa! Niin, kai ne tuossa kuvassa ovat sun koipeliinisi... kyselee tää kateellinen kavala kanssasisko!

  Vanhoissa elokuvissa lähikuvana näytetty naisen kaunis, hyvin hoidettu käsi ei kuulemma välttämättä aina kuulunut elokuvan tähtöselle, vaan "käsimissit" olivat erikseen. Ihania tuommoiset retket kun vain tulisi lähdettyä. Satamaan menokin tänään jäi, mutta vadelmakävelyllä tuli käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. On ne omat kintut, ja huomaatko, melko hyvin peitän vaivasenluun :)

   Sitä vaan tarttee päättää, että okei, nyt kyllä lähen vaikka pikkuristelylle järvelle, missä on vettä;)

   Poista
 3. Sitä ollaan tehty etelänmatka... Kaupungissa - tutussakin - on tosi kiva "leikkiä" turistia ja löytää monta uutta ihmeellistä asiaa.
  Nähtävyyksiä oletkin jo nähnyt, mutta tule uudestaan, niin tehdään saaristomeriristeily, jookosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin Kotkassa...sehän on etelässä verrattuna tähän alueeseen. Hesasta olisi kyllä lystiä risteillä lystissä! seurassa pienessä tuulessa. Kyllä jookosta!

   Poista
 4. kesällä on kiva reissata ja katsella montaa ihmeellistä asiaa, niiku isoa ruukkia, kiva idea noi varpulit tuli ny vähän myöhässä:)) kisat oli jo monta vuotta sitte, noilla olis kyllä päässy mitalisijoille:))

  VastaaPoista
 5. Kyllä kotimaastakin löytyy, kiva reissu tuntui Sinulla olevan:) Ja ihana on nostaa koivet ylös kun istahtaa, ja ihan nätit koivet sulla, on kumme ettei minulla veri osaa kiertää muuta kuin alaspäin, se on niin raskasta, eikä ihme, HB:kin oli 147:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Sinä näytit ihan pikkutytöltä taas tuossa kukkaruukun vierellä.

   Poista