maanantai 9. heinäkuuta 2012

Vihreetä on


Pienistä vihreistä miehistä olen kuullut , mutta isoista vihreistä akoista en. Pihallani on pyörinyt tämmöinen pullea olio, sain kuvatuksi sentään. - Siis, kovin sateinen ja epävakaa ollut tämä alkukesä, eipä ole tarvinnut kastella nurmikkoa.
Omenapuukin on aivan vihreä, omenoita tulossa kovasti, vrt.juttuni  toissasyksyltä. Silloin meinasin hukkua omppoihin. Viime vuosi oli aika hedelmätön. Kukissakin löytyy, sinisestä tykkään kovasti, jotenkin se tuntuu niin suomalaiselta väriltä.

Isokukkainen ukonkello
Vuohenputki
Tuntematon piikikäs


 Oikealla oleva tuntematon vahvasti suurennettu kuva piikikkäästä isosta pensaasta,jossa on tosi kauniit kukat. Pihakasvina oli puretun talon paikalla. Raunioyrtin tapainen, lehdet vaan kapeammat.

Kuvan on tarkoitus olla samassa rivissä, en vaan saanut millään menemään. Harvakseltaan kun postailee, unohtuu jutut ja luetun ymmärtäminenkin reistaa välillä. Haittaakse! sanois joku.


Omenapuu kukki kovasti
    Kuukausi sitten omenapuu kukki hurjasti ja nyt siis tulee paljon omppoja .Puu on hauskasti sateenvarjon muotoinen, sen alla on kiva hyvän sään vallitessa lukea lehteä.

Toki pihalla kasvaa muitakin kukkia, keräsin tähän vain muutaman sinivoittoisen. Päivänliljat, akileijat, lemmikit, kehäkukat , jalopähkämöt ja ruukuissaolevat kukkivat lisäksi., onneksi eri aikoina kukin.Eikä vaan kukkia, talon päädyssä olevalla plantaasilla on salaatteja, tilliä, kesäkurpitsaa, ruohosipulia,persiljaa, 10 perunaa, 2 karviaista (+savijäkkärää,vesiheinää, ym rikkaruohoa). On tässä kynnenaluset olleet mustana moneen otteeseen. En muista käyttää hanskoja.


KESÄ JATKUKOON,  ONNI YKSILLÄ, KESÄ KAIKILLA !!!!       

6 kommenttia:

 1. Voi voi Anjuusa, näetkö jo vihreitä pikku-ukkoja?
  Sitä se ikä teettää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se ikä..vaikka mitä ;) Ukkoja en kylläkään näe, akkoja vaan.

   Poista
 2. Mä oon kyllä vähän kade tuosta pihasta ja tuolista omenapuun alla! Istua siinä kaikessa rauhassa kirjaa lukemassa, toisin kuin kerrostalon pihassa, jossa ei rauhallista hetkeä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksymmällä tulet omponsyöntiin, jookos ?! Pikkasen on liiankin rauhallista, toisaalta kiva, kun kukaan ei näe oletko niinvainäinpäin.

   Poista
 3. Upea vihreä akka, ettei vain olisi itse Anjuusa:) Vähän vilposta on ollut ja taas sataa..Mutta, miten ihana paikka Sinulla onkaan nyt keväällä tai kesällä ja aurinkoisena syyspäivänä tuolla omenapuun alla. Joskus minullakin oli, nyt on vain pieni puu ja kaikki naapurit vahtaa, niin eihän se ikinä tunnu sille.

  Näistä kuvista sitten: Vaikka ihan kivastihan nuo olivat, niin näyttää nyt etteivät tämänkokoisena millään olisi samaan riviin millään mahtuneetkaan, mutta voit sovittaa niitä muokkausvaiheessa vaikka pienempänä ja sitten isontaa ja elleivät usko, niin raahaa, eli ota kuvasta kiinni ja vie se halutulle paikalle, joskus teksti temppuilee, jos tila loppuu ja joku muuttuu. Esikatselun avulla näkee mille se näyttää, sillä vaikka se luonnoksessa onkin miten sattuu, niin se voi olla kuitenkin ihan hyvin:) Voit myös leikata ja liittää sitä uudelleen omalle paikalle, varmaan tuon tiesitkin? Vähän tappelemalla nämä onnistuvat melkein aina.

  Tuo ihana sininen ja herkkä kukka on piiankieli, oikea mehiläisten herkku ja hyvä hunajakukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis ohjeista, tarttee tapella ;)))
   Hienoa, että tiesit Piiankielen, ihan uusi nimi mulle. Täällä on ollut kuiva päivä, ei tippaakaan vettä taivahalta.

   Poista