keskiviikko 14. syyskuuta 2011

70 vuotta


Päivät,vuodet ja vuosikymmenet kuluvat uskomatonta vauhtia. Kuva on vuodelta 1941, rva Thesslundin piano-oppilaat ryhmäkuvassa Porvoossa opettajan 60-vuotisjuhlakuvassa. Siis 70 vuotta kuvalla ikää.
Istun tummanvihreässä puvussa opettajan oikealla puolella aika pelokkaana noiden isojen ihmisten kanssa. Tuosta joukosta ei monikaan ole enää elossa, kun ajattelee, että itse olen tuossa kuuden ikäisenä ja siis joukon nuorimpana.

Elämän ehtoopuolta minäkin jo elän, onnellinen saan olla siitä, että toistaiseksi  terveyttä on riittänyt. On ilta, taas "päivä ajan virtahan, nyt iäks uppoaa" kuten ihanassa laulussa lauletaan. Tuntuu haikealta,että kaunis kesä on takanapäin, pimeys lisääntyy päivä päivältä. Mutta toisaalta kun ajattelee, että jo puolen vuoden päästä lumet sulaa ja odotellaan hiirenkorvia.

Kuuntelen samalla suoraa lähetystä Musiikkitalon konsertista ( siellä se Jaani taas selloineen takarivissä ).

10 kommenttia:

 1. Mikäpä hätä sulla Anjuusa ku noin hitaasti vanhenet ja tarkoitan nimenomaan olemusta ja mielenvirkeyttä, ja vikkeliä käsiä :):):)
  Tosi on kyllä että aika kulkee aika nopeesti. Itelläkään ei geeniperimän mukaan pitäs olla hätää ku isä täyttää 81v ja kulkee tansseis 2-3 krt viikos ja täye ajan vetää ku pojat. Naistehaullaki parijonos yrittävät hakia kun on hyvä danssija.

  VastaaPoista
 2. Hitsit sentäs Jupeta, huomasin sun hyvät geenit jo siellä joella.Isäs kanssa olis varmaan kiva dantsata. Terkut sille !

  VastaaPoista
 3. Joku viisas on sanonut: " Vanha ei ole se joka tanssii vaan vanha on sitten kun lopettaa tanssimisen." Ja sinut tavattuani tiedän, että sinä tanssit vielä ainakin 10 vuotta.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Poistin edellisen kommenttini siinä olleiden virheiden vuoksi, hihii, me mummot! Ihana kuva. Silloin "kuvassa olo" oli harvinainen ja siksi hyvin juhlallinen hetki.

  Olen muutaman vuoden sua nuorempi, mutta tansseissa en ole käynyt vuosiin, mitä nyt kotona tv:n tanssiohjelmien tahtiin joskus pyörähtelen. Muuten olisi kaikki ok, mutta sisäkorvaperäiset huimaukset välillä kiusaavat, vaan näiden remppojen kanssa on elettävä ja oltava kiitollinen, että ei ole - ainakaan en tiedä olevan - mitään vakavampaa sairautta.

  Kommentointi on nykyään monimutkaistakin monimutkaisempaa! Sekä omaan että toisten blogeihin on taas parin päivän ajan pitänyt kirjautua uudelleen ennen kuin kommin saa julkaistua.

  VastaaPoista
 6. Ihana kuva ja sitä katsellessa se tuo varmaan jo unohtuneita muistoja mieleen. Kaikki istuvat niin totisena, on varmaan yksi vuoden tärkeimmistä hetkistä.

  Sinut tuntien luulisi, että tuo kuva on enintään 50-60 v vanha. Olet semmonen ikipeppipitkätossu.

  VastaaPoista
 7. Ennenvanhaan koulukuvauspäivänä lautettiin vähän parempaa päällen. Äiti laittoi minulle mekkoon valkoisen kauluksen ja kalvosimet. Irtosellaiset. Ja essun sai ottaa pois. Meillä oli essut edessä koulussa vielä 5-6 luokilla! Pohjoisessa.

  VastaaPoista
 8. Mukavia muistoja teille kaikille varmaankin tuli mieleen. Jännää, kuinka aika kuluu nopsaan, kun rupeaa tutkimaan vanhoja kuvia niihin liittyvine tapahtumineen.
  Ei tällainen jaksa kiinnostaa vielä aktiivisessa työelämässä olevia eikä nuoria.

  Me ollaan auttamattomasti jo 'hieman iäkkäämpiä', tekin mua nuoremmat.15 vuotiaan mielestä 30 täyttäneet on hirmusen vanhoja:)

  VastaaPoista
 9. Anna minullakin oli essu, eli ainakin ekkaluokalla kun oli niin vanhanaikainen äiti, en muista edes että muilla olisi ollutkaan ja on muutoista ja luopumisista edelleenkin tallella tämä äidin ompelema essu.. Ja anjuusa vaikea uskoa Sinusta että olisit vanha, ollaan yhtä nuoria jookosta?? Oikeastaan taidat olla nuorempi kuin mina:)Minä on miettinyt mennyttä aina, elänyt liikaa siina, mutta nyt vanhoilla päivillä yritän elää tätä hetkeä..

  VastaaPoista
 10. Hieno kuva menneistä vuosista, mutta vähän totisia ollaan.

  VastaaPoista